Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фісташки ТМ Alesto смажені солоні в шкаралупі
Країна походження фісташок - США.
Термін придатності упаковки вагою в 500 г до 15/12/2024 року
Термін придатності упаковки вагою в 250 г до 30/10/2024 року
Упаковані в Німеччині.
Вага упаковки 500 г і 250 г
Фісташки зберігаються у вакуумному пакуванні в холодильнику - 3 міс., у морозильнику - до одного року.
Енергетична цінність продукту на 100 г:
Калорійність - 605 кКал
Білки - 26,5 г
Жири - 49,2 г
Вуглеводи - 10,3 г
Фісташки - різновид горіхів, який заслужив величезну популярність у всьому світі! Фісташкові дерева ростуть, переважно, в країнах із теплим тропічним кліматом. Невеликі ядерця мають ніжно-зелений (фісташковий) відтінок кольору. У горішків солодкувато-маслянистий ніжний смак. Аромат тонкий, ненав'язливий пряно-горіховий.
Склад. Хімічний склад: вода - 4 г; харчові волокна - 10,6 г; зола - 2,9 г. Вітаміни: А - 26 мкг; В1 - 0,87 мг; В2 - 0,16 мг; В4 - 90 мг; В5 - 0,52 мг; В6 - 1,7 мг: В9 - 51 мкг; С - 5,6 мг; Е - 2,8 мг; К - 3 мкг; РР - 1,3 мг; Н - 3 мкг. Мінерали: калій - 1025 мг; кальцій -105 мг; натрій - 1 мг; сірка - 100 мг; фосфор - 490 мг; залізо - 3,92 мг; йод - 10 мкг; мідь - 1300 мкг; марганець - 1,2 мг; цинк - 2,2 мг; селен - 7 мкг. Біоактивні речовини: альфа-Каротин; бета-Каротин; Лютеїн-Зеаксантин; гамма-Токоферол; дельта-Токоферол; замінні, незамінні амінокислоти; Омега-3,6,9 жирні кислоти.
Корисні властивості. Фісташки гарні для збагачення крові антиоксидантами. Цей продукт допомагає відновити здоровий баланс ліпідів у крові. Також за рахунок вживання цих горішків можна підтримати роботу серця, попередити формування атеросклерозу судин. Фісташки корисні для схуднення і збереження молодості шкіри.
- знижують артеріальний тиск;
- зміцнюють судини;
- нормалізують роботу нервової системи;
- зміцнюють імунітет;
- підвищують загальну витривалість організму;
- нормалізують обмін речовин;
- очищають жовчний міхур і його протоки.
Протипоказання. Фісташки слід вживати з обережністю людям, схильним до алергії, жінкам-годувальницям і вагітним жінкам. Не варто зловживати горіхами в разі кишкового розладу та захворювань тонкого, товстого кишківника. Обережності слід дотримуватися людям із деякими захворюваннями нирок, ШКТ.
Застосування. Завдяки фісташкам страви стають неповторними.
- Їх додають до страв із м'яса, супів, салатів, паштетів, кондитерських виробів, випічки та різних бутербродів.
- Подрібнені фісташки додають до пудингів і запіканок, а вишуканий солодкуватий смак і ледь вловимий запах дає змогу кулінарам додавати горішки до шоколаду, цукерок, печива та тортиків.
- А ось фісташкове морозиво відоме не лише своїм зеленуватим кольором, а й ледь вловимим горіховим смаком.
- В Україні фісташки стали відомим продуктом, особливо, їх вживають як закуску в сирому або підсушеному вигляді.
- З фісташок роблять олію, яку застосовують у медицині, парфумерії та харчовій індустрії. Фісташкову олію досить часто вживають у косметологічних цілях, для виведення плям на шкірі.
Добірні фісташки великого розміру, смажені в шкаралупі з сіллю. Це фісташки найкращої якості, що є у нас в асортименті. Вони чисті, зелені, світлі, їсти їх - одне задоволення!